-
Priprema20 min
-
Kuhanje15 min
-
Broj osoba18
Sastojci
Koraci
Pećnicu zagrijati na 160°C.
U zdjelu dodati maslac sobne temperature, šećer u prahu, so i aromu vanilije. Miješati 2-3 minute.
Dodati brašno. Miješati još nekoliko minuta.
Tijesto podijeliti na 18 jednakih dijelova, a zatim oblikovati loptice.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Na svakoj loptici napraviti udubljenje u obliku slova V.
Keks peći oko 12 minuta, izvaditi iz pećnice premazati bjelanjakom i posuti šećerom.
Vratiti u pećnicu i peći još 2-3 minute.
Sačekati da se keks ohladi.
Marmeladu zagrijavati dok se ne otopi.
Udubljenja u keksu napuniti marmeladom.
Sačekati da se ohladi i poslužiti.
Zaključak
Keks prije pečenja staviti na 10 minuta u frižider kako bi bolje zadržao svoj oblik.
Keks s marmeladom
Sastojci
Follow The Directions
Pećnicu zagrijati na 160°C.
U zdjelu dodati maslac sobne temperature, šećer u prahu, so i aromu vanilije. Miješati 2-3 minute.
Dodati brašno. Miješati još nekoliko minuta.
Tijesto podijeliti na 18 jednakih dijelova, a zatim oblikovati loptice.
Redati na pleh obložen papirom za pečenje.
Na svakoj loptici napraviti udubljenje u obliku slova V.
Keks peći oko 12 minuta, izvaditi iz pećnice premazati bjelanjakom i posuti šećerom.
Vratiti u pećnicu i peći još 2-3 minute.
Sačekati da se keks ohladi.
Marmeladu zagrijavati dok se ne otopi.
Udubljenja u keksu napuniti marmeladom.
Sačekati da se ohladi i poslužiti.