Keks s marmeladom

Keks s marmeladom
  • Priprema
    20 min
  • Kuhanje
    15 min
  • Broj osoba
    18

Sastojci

Koraci

Korak 1

Pećnicu zagrijati na 160°C.

Korak 2

U zdjelu dodati maslac sobne temperature, šećer u prahu, so i aromu vanilije. Miješati 2-3 minute.

Korak 3

Dodati brašno. Miješati još nekoliko minuta.

Korak 4

Tijesto podijeliti na 18 jednakih dijelova, a zatim oblikovati loptice.

Korak 5

Redati na pleh obložen papirom za pečenje.

Korak 6

Na svakoj loptici napraviti udubljenje u obliku slova V.

Korak 7

Keks peći oko 12 minuta, izvaditi iz pećnice premazati bjelanjakom i posuti šećerom.

Korak 8

Vratiti u pećnicu i peći još 2-3 minute.

Korak 9

Sačekati da se keks ohladi.

Korak 10

Marmeladu zagrijavati dok se ne otopi.

Korak 11

Udubljenja u keksu napuniti marmeladom.

Korak 12

Sačekati da se ohladi i poslužiti.

Zaključak

Keks prije pečenja staviti na 10 minuta u frižider kako bi bolje zadržao svoj oblik.

Pogledajte još